FFU-seminar med fokus på havrommet

31. januar arrangeres FFU-seminaret for 24. gang. Årets tema, «Havrommet», vil by på mange lærerike foredrag, og en spennende paneldebatt fra noen av de største aktørene i bransjen.

– Vi i styret er stolte over å kunne presentere årets program, hvor vi både tar et tilbakeblikk på 50 år med undervannsindustri, samtidig som vi tar et blikk framover. Programmet dekker spennende tema som CO2-lagring og ladestasjoner under vann. Jeg vil løfte fram presentasjonen fra Lars-Kristian Lunde Trellvik fra K. G Jebsen Senter for Dyphavsforskning/UiB som skal snakke om Deep Sea Exploration. Dette er kanskje framtiden på norsk sokkel, sier leder for FFU, Regina Hermelin.

Paneldebatt om havroms-økonomien
På programmet står også en paneldebatt; et innslag som ble en stor suksess i fjor, og som mange har ønsket reprise av i år. 
–  Denne gangen er temaet: «Havroms-økonomien: hva er framtidas subsea-teknologi og hvor vil den bringe oss?», og dette gleder vi oss til, smiler Hermelin.
I panelet sitter Ingrid Schjølberg, Professor/Vice dean Research and innovation Director ved NTNU Havrom, Stian Ødegaard, 
Project Manager – Unmanned Installations Technology & Digitalization Projects i Aker BP og Steffen Lindsø, Director of emerging Technology i Oceaneering. Debattleder er Arnfinn Nergaard.

Havrommet
Tanken bak årets tema, «Havrommet», er ifølge Hermelin å se utover bare olje og gass. Havrommet er stort, og tema vil ta for seg alt fra havforskning til miljøovervåking. Temaet vil også løfte frem teknologien som gjør arbeidet i havrommet mulig.
– Havrommet er vår jobbarena, og på grunn av arbeidsområdet vårt er fjernstyrt teknologi vitalt og en forutsetning for fremgang. Havrommet som tema er bredt og dekker alle industrier som driver med fjernstyrte operasjoner i havrommet, sier hun.

Unik møteplass
Som i fjor arrangeres FFU-seminaret på Clarion Hotel, Sola. Seminaret er et populært arrangement, og i år forventes det 250 deltakere. Opp gjennom årene har det blitt en viktig arena for nettverksbygging og sosialt samvær. I tillegg til lunsjpausen, vil det være to lengre pauser på rundt 45 minutter hver. Dette for at det skal være rikelig med tid til å besøke utstillerstandene samt å ta en prat med andre seminardeltakere. Som alltid kan FFU-seminaret by på et flott standområde med mange spennende utstillere.
– FFU-seminaret er unikt i den forstand at det samler både leverandørbransje og kunder/beslutningstagere i et ganske intimt miljø. Det har blitt en viktig møteplass for undervannsindustrien, og vi opplever et høyt faglig nivå på foredragene, sier Regina Hermelin.

Meld deg på her